Prevenció del consum de cànnabis des de la Farmàcia comunitària.

El Grup de Treball del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona “Prevenció en Drogues des de la Farmàcia Comunitària”, ha engegat una CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ SOBRE ELS RISCOS DEL CONSUM DE CÀNNABIS.

Dades consum cànnabis entre els adolescents tarragonins

 • El cànnabis és la quarta droga més consumida, per darrere de l’alcohol, les cigarretes i les pipes d’aigua.
 • Un de cada quadre joves tarragonins, és a dir, un 25% ja l’han provat tres vegades o més a la vida als seus 15-16 anys.
 • Un 7,7% dels adolescents declara haver-la consumit una o dues vegades a la vida.

Prevalença consum cànnabis entre els estudiants d’Educació Secundària (de 14 a 18 anys), hi ha un notori increment d’aquest en els darrers vint anys a Catalunya:

 • 1994, un 26,8% l’havia provat una vegada a la vida
 • 2016, aquesta xifra ja puja a un 31,1%.

Pel que fa a l’edat mitjana d’inici del consum de cànnabis aquesta es troba en els 14,6 anys  (14,5 homes i 14,7 dones).

La prevenció del consum de cànnabis va dirigida a disminuir l’edat d’inici del consum, reduir els problemes associats al consum i reduir els danys a tercers. Per aquest motiu el Grup de Treball ha elaborat un TRÍPTIC, enfocat principalment a mares i pares de fills menors d’edat, per tal d’augmentar la percepció de risc d’aquesta droga entre la població.

La informació que conté aquest tríptic és:

 Cannabis

 • DESCRIPCIÓ DELS EFECTES DEL CÀNNABIS SOBRE LA SALUT: psicoactius i a llarg termini.
 • LES FORMES DE CONSUM DEL CÀNNABIS i els seus riscos.
 • INTERACCIONS: amb tabac, medicaments i altres drogues (alcohol, amfetamines, cocaïna, etc), ja que aquestes combinacions són cada vegada més freqüents i augmenten els propis riscs del cànnabis i/o altres drogues, així com dels efectes terapèutics / adversos dels medicaments.
 • CONSELLS A LES FAMÍLIES sobre com prevenir el consum de cànnabis entre els nostres joves i adolescents.
 • WEB’s com http://www.infodroguesreus.com/; http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/salut/drogues_i_addiccions/cannabis; http://www.elpep.info/els-porros/ (per adolescents fins a 18 anys); http://laclara.info/drogues/porros/ (per majors de 18 anys)  i APP’s d'utilitat com DRUGSMETER (https://drugsmeter.com/cannabis/app) on ampliar tota la informació o aclarir dubtes.
 • TEST DETECCIÓ CONSUM DE MARHIUANA amb l’explicació detallada de la prova i la interpretació dels seus resultats.
 • Informació sobre l’ÚS TERAPÈUTIC DEL CÀNNABIS existent en l’actualitat.

Podeu consultat el contingut del TRÍPTIC a la web http://www.coft.cat/ – CONSELLS DE SALUT – CÀNNABIS.

I recordi: Davant qualsevol dubte consulti al seu metge o farmacèutic.

BIBLIOGRAFIA:

COL·LEGI OFICIAL DE FARMACÈUTICS DE TARRAGONA. Nota de Premsa: El COFT inicia una campanya de sensibilització vers el consum de cànnabis. [En línia]. Tarragona. http://www.coft.cat/font/index.php?CODOBJ=24176

El Cànnabis, és una droga. et formem per intervenir. Formació farmacèutics 13 de juny 2018. GdT Prevenció en Drogues des de la Farmàcia Comunitària.


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí