Les 337 farmàcies de la província de Tarragona inicien demà el nou sistema contra els medicaments falsificats

[08-02-2019]
 • El 9 de febrer entra en vigor la normativa europea que obliga els agents del sector farmacèutic a verificar i autenticar els medicaments fabricats, distribuïts i dispensats a Espanya
 • Amb aquest sistema es reforça la seguretat dels pacients garantint que el medicament dispensat és el mateix que ha sortit de fàbrica i que no ha estat manipulat
 • A les farmàcies de la província l'amenaça de la falsificació de medicaments no suposa un problema real, tot i això, es dóna resposta de forma conjunta a aquesta amenaça a Europa, la qual no entén de fronteres
 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha realitzat diverses sessions formatives als col·legiats sobre el funcionament del sistema de verificació de medicaments
 • Tarragona, 8 de febrer de 2019

  Demà dissabte dia 9 de febrer, les 337 farmàcies de la província de Tarragona inicien el nou Sistema Espanyol de Verificació de Medicaments (SEVeM), normativa europea aprobada amb la finalitat d'evitar l'entrada de medicaments falsificats en la cadena de subministrament legal.

  Aquest sistema consisteix en la incorporació en l'envàs dels medicaments de dos dispositius de seguretat: un identificador únic o codi bidimensional Datamatrix que identifica individualment l'envàs i un dispositiu contra manipulacions en l'embalatge exterior, que pot ser un segell o un precinte que permeti verificar visualment si l'envàs del medicament ha estat manipulat o no.

  Aquests dispositius de seguretat presents en l'envàs dels edicaments hauran de ser verificats i autenticats a l'oficina de farmàcia per part del professional farmacèutic en el moment de la dispensació. Per a això, el farmacèutic escanejarà el codi de cada envàs i es connectarà al repositori nacional, que estarà sincronitzat amb la plataforma europea, per confirmar que el producte que arriba al pacient és el mateix que va sortir de la planta de producció farmacèutica.

  “És cert que per a les farmàcies espanyoles l'amenaça de la falsificació de medicaments no suposa un problema real gràcies a les garanties de l'actual model de farmàcia. Tot i això, amb l'entrada en vigor del SEVeM, donem resposta de forma conjunta a aquesta amenaça a Europa, la qual no entén de fronteres, i reforcem encara més els alts nivells de seguretat dels que ja disposem les farmàcies del nostre país”, explica Joaquim Nolla Solé, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT).

  Així mateix, Nolla ha agraït tota la feina feta de manera conjunta, i a tots els nivells, per dur a terme i implantar aquest complex projecte tecnològic en totes les farmàcies de la província.

  Referent a això, des del COFT s'han realitzat proves de connexió al Sistema Espanyol de verificació de Medicaments (SEVeM), a través de Nodofarma Verificació, i s'han impartit diverses sessions formatives als col·legiats perquè totes les farmàcies estiguin preparades i el sistema funcioni a la perfecció a partir de demà 9 de febrer. “Estem molt satisfets de l’acollida rebuda per les oficines de farmàcia de la província de Tarragona i valorem enormement l’esforç que han fet per adaptar-se ràpidament a la nova normativa europea”, afegeix el president del COFT.

  D’altra banda, “aquest sistema de verificació, també obrirà la porta a multitud d'oportunitats futures que aportaran valor afegit a la cadena de subministrament i a l'ús racional del medicament”, conclou Nolla.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere

     Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí