PROGRAMA DE MANTENIMENT AMB METADONA (PMM)

El programa de tractament de manteniment amb metadona (TMM) és un dels tractaments d'elecció utilitzats per a la dependència de l'heroïna. El tractament inclou l'administració individualitzada de l’agonista opioid (metadona), actuacions en l'àrea mèdica, social, de salut o legal de les persones usuàries. El treball multidisciplinari és essencial en el tractament.

El tractament amb metadona ha demostrat la seva efectivitat, incrementant el temps de retenció en tractament, disminuint les taxes de seroconversió al VIH, reduint la freqüència d'injecció, les sobredosis, la mortalitat, el consum d'heroïna i les conductes delictives. Alhora suposa un element clau per a l'estabilització psicosocial dels pacients.

Aquest programa permet que les farmàcies dispensin metadona als heroïnòmans ja estabilitzats que segueixen un tractament psicofarmacològic per a la seva dependència.

El PMM s'emmarca dintre de les actuacions i estratègies de reducció de danys, conjunt de mesures socials i sanitàries individuals i col·lectives que pretenen disminuir els efectes negatius del consum de drogues tant físics, psíquics o socials.

20160929 Llistat Farmàcies amb PMM a Tarragona - octubre 2016 37.77 KB

Folleto informatiu Farmacies Metadona 2015 190.51 KB
Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí