La -Guia pràctica d’alimentació i nutrició saludable- del COFT, escollida com una de -Les Millors Iniciatives de la Farmàcia de l’Any-

[06-04-2016]
 • Una edició més, el mitjà especialitzat Correo Farmacéutico ha reconegut la tasca diària d’aquelles persones, institucions o entitats que amb la seva aportació han ajudat a millorar el món de la farmàcia, l’atenció farmàceutica i la salut al llarg del 2015.
 • Aquesta publicació, que ha estat elaborada per Inma Felipe i Joaquim Nolla del Grup de Treball "Nutrició a l'Escola" del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, ha estat premiada en la categoria d'Atenció Farmacèutica i Educació Sanitària.
 • Tarragona, 6 d’abril de 2016
  La “Guia pràctica d’alimentació i nutrició saludable”, del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), ha estat escollida com una de “Les Millors Iniciatives de la Farmàcia de l’Any” en la XIV Edició dels Premis Correo Farmacéutico, en la categoria d’Atenció Farmacèutica i Educació Sanitària.

  Un any més, el mitjà especialitzat Correo Farmacéutico ha reconegut la tasca diària d’aquelles persones, institucions o entitats que amb la seva aportació han ajudat a millorar el món de la farmàcia, l’atenció farmacèutica i la salut al llarg del 2015.

  Inma Felipte, farmacèutica; i Joaquim Nolla, farmacèutic i president del COFT; són els dos coautors d’aquesta guia, a la vegada que són membres del Grup de Treball (GdT) “Nutrició a l’Escola” del COFT. Com exposen els seus coautors, “com a sanitaris ens preocupa i treballem per la salut de la població. El nostre objectiu fonamental és vetllar per ella i sabem que incidir en els més joves, en els que estan en període de formació, ens permet inculcar hàbits que seran positius a curt termini, perquè representen un aprenentatge immediat, a mitjà termini perquè l’aplicació d’aquests bons hàbits influiran positivament en el seu desenvolupament i a llarg termini, perquè en les properes generacions aquesta formació es traduirà en una població més sana. Així doncs, perseguint aquest objectiu neix la Guia, per la necessitat de formar a la població en conceptes bàsics de nutrició i alimentació especialment en l’edat escolar”.

  Alguns dels temes que tracta la publicació són: alimentació i nutrició, tipus de nutrients; la piràmide d’aliments i els grups d’aliments; hàbits alimentaris saludables; etiquetatge d’aliments; conservació dels aliments; tècniques culinàries; higiene i seguretat alimentària; i molts altres temes relacionats amb l’alimentació i la nutrició.

  La guia compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, que n'ha donat una excel·lent valoració pel seu contingut com a eina pràctica d'utilitat per als docents. Des d'aquest organisme es manifesta que “la Guia que han elaborat és una eina de treball interessant, útil i àgil pels centres educatius. Orienta la promoció d’entorns i conductes saludables introduïdes a través de l’escola, proporcionant una eina fantàstica per treballar amb l’alumnat com amb el professorat”.

  L'acte de lliurament del premi, que va tenir lloc ahir, 5 d'abril, a les 19:30 h a Madrid, va comptar amb la presència dels dos coautors, els quals van recollir el guardó.

  GdT “Nutrició a l’escola”
  El Grup de Treball “Nutrició a l’Escola” del COFT està format per diversos farmacèutics que comparteixen una especial preocupació per la nutrició infantil i pels seus hàbits alimentaris. En els últims 10 anys ha elaborat tallers de nutrició adaptats a diferents nivells: Primària, Secundària i Batxillerat, com són “Esmorzars saludables”, “Dieta equilibrada”, “Etiquetatge d’aliments” i “Taller de cuina”, entre d’altres.

  Imma Felipe és la coordinadora del Grup de Treball (GdT) del COFT "Nutrició a l'Escola" del qual també en formen part els farmacèutics Joaquim Nolla, Eva Guillen, Carme Parrilla, Marisa Parrilla i Susana Domingo.

  COFT
  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals, vetllant per la bona praxi professional dels seus col·legiats. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de prop de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia. Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:
  Gabinet de Comunicació COFT
  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28
  Montse Preciado.  Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí