NP Els farmacèutics de Tarragona ajuden a deixar de fumar

[11-04-2016]
 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) organitza una Jornada sobre la Deshabituació Tabàquica oberta a la població, aquest dijous 14 d’abril.
 • A partir de les 10 h, s’habilitarà una carpa a la Rambla President Companys, on es durà a terme atenció farmacèutica, així com determinacions a les persones que s’interessin (coximetries, test de motivació, test d’addició al tabac…).
 • L’esdeveniment s’enmmarca dins de les activitats d’Abril, el mes de la salut, de l’Ajuntament de Tarragona.
 • Com es manifesta des del Grup de Treball del Tabac del COFT: “el tabaquisme és considerat actualment el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats”.
 • Tarragona, 11 d’abril de 2016
  Aquest dijous 14 d’abril, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), mitjançant el seu Grup de Treball (GdT) del Tabac, organitza una jornada informativa sobre la Deshabituació Tabàquica, adreçada a tota la població.

  A partir de les 10 h i fins les 19:30 h, s’habilitarà una carpa a la Rambla President Companys (davant del COFT), on es durà a terme atenció farmacèutica, així com determinacions a les persones que s’interessin (coximetries, test de motivació, test d’addició al tabac…). A més, es realitzarà l’activitat: “Canvia una cigarreta per un xupa-xups”.

  Dins de la jornada, també tindran lloc dues conferències, que es duran a terme a la sala d’actes del COFT (Carrer Enric d’Ossó, 1):

 • 12 h.- A càrrec de Mar Solé, farmacèutica i membre del GdT Tabac del COFT.
 • 18 h.- A càrrec d’Antoni Veciana, farmacèutic i membre del GdT Tabac del COFT.
 • L’esdeveniment s’enmmarca dins de les activitats d’Abril, el mes de la salut, de l’Ajuntament de Tarragona.

  La deshabituació tabàquica
  Les patologies relacionades amb el consum de tabac són un dels motius més importants de consulta en l'àmbit sanitari. El tabaquisme és considerat actualment el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats.

  Com es manifesta des del GdT tabac del COFT, “està àmpliament demostrat que l’hàbit de fumar és un factor important de risc de cardiopatia coronària, de malaltia vascular perifèrica, de malaltia pulmonar obstructiva crònica, de càncer de pulmó, laringe, faringe, cavitat bucal, esòfag, pàncrees o bufeta urinària i d’úlcera d’estómac.” A més, el consum de tabac durant la gestació produeix un retard en el creixement fetal i incrementa el risc de complicacions durant l’embaràs i la mortalitat perinatal.

  “Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l’edat o dels seus antecedents com a fumadora. En deixar de fumar millorarà la seva salut i la dels que l’envolten”, s’afegeix. I és que el tabaquisme és la primera causa de les malalties i les morts evitables al nostre país. “Quan deixeu de fumar, evitareu malalties futures i millorareu la salut de manera immediata”, conclouen.

  El farmacèutic és un professional format en l’àmbit de la promoció de la salut i de la prevenció de la malaltia, fet que l’implica directament en les intervencions de deshabituació tabàquica. Abordar la problemàtica del tabac inclou estratègies com reduir-ne el consum, evitar la incorporació de fumadors nous i augmentar el nombre d’exfumadors.

  En el següent link es mostren les farmàcies que ofereixen el servei de Deshabituació tabàquica a la província de Tarragona:
  http://www.coft.cat/font/index.php?CODOBJ=20031

  COFT
  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals, vetllant per la bona praxi professional dels seus col·legiats. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de prop de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia. Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:
  Gabinet de Comunicació COFT
  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28
  Montse Preciado.  Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí