NP Les farmàcies de Tarragona acullen una exposició de les dones de la RD Congo

[29-04-2016]
 • La mostra fotogràfica itinerant ‘Gènere i dret a la salut’ podrà visitar-se a 25 oficines de farmàcia de 15 localitats de la província i a la seu del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) entre els dies 28 d’abril i 10 de juny
 • Aquest projecte està impulsat per Farmamundi amb el suport financer de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
 • Tarragona, 29 d’abril de 2016 La mostra itinerant "Gènere i dret a la salut. Una mirada a la lluita de les dones de la República Democràtica del Congo" s'acosta a la ciutadania de Tarragona a través de 25 farmàcies de 15 localitats de la província. Dins d'un projecte impulsat per Farmamundi i amb el suport financer de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), una única fotografia de l'exposició estarà allotjada en cadascuna de les 25 farmàcies col·laboradores entre els dies 28 d'abril i 13 de maig, finalitzant el seu recorregut al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) on es podrà veure en el seu conjunt del 16 de maig fins al 10 de juny (Carrer Enric d’Ossó, 1).

  La mostra recull fotografies que reflecteixen el treball de l'ONG amb les víctimes de violència sexual a la RDC i els diferents aspectes de la vida de les dones al Kivu Nord, regió a l'est del país i en la qual Farmamundi desenvolupa els seus projectes des de fa més de 10 anys. "A través de 25 imatges reals, la iniciativa pretén mostrar a la ciutadania catalana com la desigualtat de gènere, la desigualtat i la violència sexual repercuteixen en la salut de les dones que viuen en societats immerses en una crisi humanitària estructural. I tot això amb la implicació de farmacèutics i farmacèutiques de 15 localitats de Tarragona que cedeixen un espai a la seva farmàcia per sensibilitzar als seus clients", explica la responsable de Farmamundi a Catalunya, Cecilia García. Tant el públic en general però, particularment, estudiants i professionals de la salut seran els destinataris d'aquest projecte.

  Farmamundi amb aquesta mostra persegueix conscienciar de la injusta situació en què viuen milers de dones a la RDC i que podria extrapolar-se a la realitat de la dona en altres zones del món. L'objectiu és apropar als seus visitants a aquesta realitat perquè puguin convertir-se en transmissors del missatge al seu entorn personal i laboral. Així mateix, la mostra convida a conèixer els canvis en positiu després de més de deu anys de treball de Farmamundi i els seus socis locals al país, incidint en la idea que revertir la situació és possible.

  "Gràcies a l'atenció sanitària, psicològica i al suport social, així com també als projectes d'educació i de sensibilització organitzats i desenvolupats per les mateixes víctimes i les associacions que les representen, es pot revertir aquesta situació i canviar molts hàbits i comportaments socials fins a convertir-se en canvis estructurals i socials, justos i duradors", conclou Cecilia Garcia.

  Les farmàcies, a més d'albergar l'exposició, donen suport a la difusió del projecte mitjançant cartells i flyers donant, així, major visibilitat a la defensa de l'equitat de gènere en salut.

  Exposició "Gènere i dret a la salut":

 • Organitza: Farmamundi Catalunya.
 • Financia: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)
 • Data: del 28 d’abril al 13 de maig a farmàcies i del 16 de maig fins al 10 de juny al COFT
 • Lloc: 25 farmàcies de 15 municipis de la Província de Tarragona. Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT). Carrer Enric d'Ossó, 1, 43005 Tarragona
 • Descripció: A través de 25 imatges, el visitant podrà observar com l'accés de les dones de l'RD Congo a la salut i als medicaments és inequitatiu per factors que expliquen el condicionament del gènere i influeixen d'una manera injusta: patrons de sociabilització, rols familiars, obligacions, expectatives laborals, tipus d'ocupació, etc. I també els canvis positius que s'han donat gràcies a la cooperació per part d'algunes organitzacions i xarxes de dones locals i internacionals.
 • GEOLOCALITZADOR DE FARMÀCIES COL·LABORADORES I DATES: Puedes ver las fotografías de la exposición y las farmacias que participan en el proyecto en este mapa geolocalizador: http://accesamedicaments.org/genere-i-dret-a-la-salut/
 • COFT
  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals, vetllant per la bona praxi professional dels seus col·legiats. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de prop de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia. Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:
  Gabinet de Comunicació COFT
  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28
  Montse Preciado.  Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí