El COFT celebra la seva Diada Col·legial

[15-12-2016]
 • Aquest divendres 16 de desembre, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona realitzarà diferents activitats per commemorar el seu dia: la Jornada de Donació de sang, la inauguració d’una nova mostra “Els errins:una exposició de nassos”, en col·laboració amb la Fundació Concordia Farmacèutica, i la “18a Nit del Col·legiat”.
 • Tarragona, 14 de desembre del 2016

  El pròxim divendres 16 de desembre, el Col·legi Oficial de farmacèutics de Tarragona (COFT) durà a terme la seva Diada Col·legial.

  Dins dels actes programats tindrà lloc l’habitual Jornada de donació de sang en col·laboració amb el Banc de Sang i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona (ICAT), sota el lema “Donar sang, el millor regal”. La iniciativa, oberta a tota la població, es realitzarà al hall de la seu del COFT a Tarragona (Carrer Enric d’Ossó, 1) de 10 h a 13 h.

  Banc de sang

  “Errins: una exposició de nassos”

  En el marc de les activitats programades per celebrar la Diada Col·legial del COFT, s’inaugurarà l’exposició “Errins”, una mostra relacionada amb medicaments i estris que fan referència a aquest mot (compost de dues arrels gregues) que significa introduïts al nas.

  Repassant els principals tractats de Farmàcia dels s. XVIII i XIX:"Palestra farmaceutica" de F. Palacios (1706), Pharmacopée Universelle de N. Lemery (1748), Diccionario de Farmacia del Col. de Fcos. de Madrid (1865) o les diverses edicions de La Botica del francès Dorvault, hi trobarem una colla de fórmules i composicions destinades a provocar l'expulsió de l'excés dels humors "pecants", aprofitant qualsevol dels orificis corporals,  dels que les narius serien un dels més emprats, per la facilitat que ofereixen, tant a la introducció dels evacuants com a la descàrrega de l'excés d'humor acumulat a la part superior del cos. Dins del grup dels evacuants s'hi troben els anomenats errins.

  Expo1

  En aquesta mostra es podrà admirar alguns d’aquests medicaments i estris que s’han usat o fins i tot encara s'usen en les afeccions de l'aparell respiratori fent servir el nas com la seva principal porta d'entrada. L'absorció immediata té lloc a través de la mucosa nasal i, per tant, la seva activitat terapèutica consisteix, d'una banda, en provocar l'esternut, amb la consegüent descongestió i alleujament dels símptomes propis de l'inici d'un refredat o constipació naso-encefàlica o, d'una altra, per la seva acció astringent d'aturar l'epistaxi (hemorràgia nasal) i per tractar les inflamacions de la mucosa amb abundant secreció.

  Aquesta exposició, elements de la qual han estat cedits al COFT per la Fundació Concordia Farmacèutica, està oberta a tothom que la vulgui visitar a la seu del mateix col·legi a Tarragona (Carrer Enric d’Ossó, 1), fins al mes de maig del 2017.

  Expo2

  Aquesta iniciativa és continuadora de les diverses exposicions que se succeeixen al COFT fruit de la col·laboració, establerta l’any 2010, amb la Fundació Concòrdia Farmacèutica (FCF), una entitat que persegueix dues finalitats: salvaguardar el patrimoni farmacèutic i donar-lo a conèixer, impulsant la divulgació de la història de la farmàcia i el medicament i per la que en aquesta ocasió es compta amb la cessió, per part del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, de peces de la seva col·lecció particular.

  18a Nit del Col·legiat

  La diada finalitzarà amb la divuitena edició de “la Nit del Col·legiat” que es desenvoluparà al Seminari de Tarragona a partir de les 20.15 h. “Com cada any volem aprofitar aquesta celebració tan especial per donar la benvinguda als nous col·legiats i retre homenatge als companys que ens acompanyen en el camí del COFT des de fa 25 i 50 anys, retrobant-nos un any més en un entorn festiu i acollidor”, exposa Joaquim Nolla, president del COFT.

  diada

  Durant l’esdeveniment es donarà la benvinguda als nous col·legiats, mitjançant la tradicional imposició de beques, també tindrà lloc l’acte de lliurament de les insígnies de plata i or per homenatjar a aquells que porten 25 i 50 anys al col·legi, respectivament, per la seva trajectòria professional i vinculació al COFT al llarg dels anys.

  Aquesta vetllada de retrobament, que finalitzarà amb un còctel-sopar, comptarà amb l’actuació de la Coral Concordie dirigida per Montserrat Rios Hevia.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals, vetllant per la bona praxi professional dels seus col·legiats. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de prop de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia. Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere.

     Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí