El COFT celebra la seva Diada Col·legial

[22-12-2016]
 • Aquest divendres 16 de desembre, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona va realitzar diferents activitats per commemorar el seu dia: la Jornada de Donació de sang, la inauguració d’una nova mostra “Els errins:una exposició de nassos”, en col·laboració amb la Fundació Concordia Farmacèutica, i la “18a Nit del Col·legiat”.
 • El COFT ha donat la benvinguda a 23 nous col·legiats
 • Tarragona, 21 de desembre del 2016

  El passat divendres 16 de desembre, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) va dur a terme la seva Diada Col·legial.

  Dins dels actes programats va tenir lloc l’habitual Jornada de donació de sang en col·laboració amb el Banc de Sang i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona (ICAT), sota el lema “Donar sang, el millor regal”. La iniciativa, oberta a tota la població, es va realitzar al hall de la seu del COFT a Tarragona (Carrer Enric d’Ossó, 1) de 10 h a 13 h.

  “Errins: una exposició de nassos”

  En el marc de les activitats programades per celebrar la Diada Col·legial del COFT, es va inaugurar l’exposició “Errins”, una mostra relacionada amb medicaments i estris que fan referència a aquest mot (compost de dues arrels gregues) que significa introduïts al nas.

  En aquesta exposició es pot admirar alguns d’aquests medicaments i estris que s’han usat o fins i tot encara s'usen en les afeccions de l'aparell respiratori fent servir el nas com la seva principal porta d'entrada. L'absorció immediata té lloc a través de la mucosa nasal i, per tant, la seva activitat terapèutica consisteix, d'una banda, en provocar l'esternut, amb la consegüent descongestió i alleujament dels símptomes propis de l'inici d'un refredat o constipació naso-encefàlica o, d'una altra, per la seva acció astringent d'aturar l'epistaxi (hemorràgia nasal) i per tractar les inflamacions de la mucosa amb abundant secreció.

  Aquesta exposició, elements de la qual han estat cedits al COFT per la Fundació Concordia Farmacèutica, està oberta a tothom que la vulgui visitar a la seu del mateix col·legi a Tarragona (Carrer Enric d’Ossó, 1), fins al mes de maig del 2017.

  Aquesta iniciativa és continuadora de les diverses exposicions que se succeeixen al COFT fruit de la col·laboració, establerta l’any 2010, amb la Fundació Concòrdia Farmacèutica (FCF), una entitat que persegueix dues finalitats: salvaguardar el patrimoni farmacèutic i donar-lo a conèixer, impulsant la divulgació de la història de la farmàcia i el medicament i per la que en aquesta ocasió es compta amb la cessió, per part del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, de peces de la seva col·lecció particular.

  18a Nit del Col·legiat

  La diada va finalitzar amb la divuitena edició de “la Nit del Col·legiat”, “un punt de trobada per posar en valor, que entre tots fem i som col·legi. Considero la família col·legial com un gran Cor, una agrupació professional amb l’objectiu comú de donar un servei sanitari a la població i on tots i cadascun de nosaltres dins de la diversitat som imprescindibles”, exposa Joaquim Nolla, president del COFT.

  Durant l’esdeveniment, realitzat al Seminari de Tarragona, es va donar la benvinguda als nous col·legiats, concretament 23, mitjançant la tradicional imposició de beques, i també va tenir lloc l’acte de lliurament de les insígnies de plata a 9 col·legiats que porten 25 anys al col·legi i la d’or a Maria del Carme

  Roig Cucurull, per homenatjar els seus 50 anys al col·legi, així com la seva trajectòria professional i vinculació al COFT al llarg dels anys.

  Aquesta vetllada de retrobament, que va finalitzar amb un còctel-sopar, va comptar amb l’actuació de la Coral Concordie dirigida per Montserrat Rios Hevia.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals, vetllant per la bona praxi professional dels seus col·legiats. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia. Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere.

     Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí