Informació sobre el desabastiment de la vacuna Bexsero ®

[10-02-2017]

Què és la vacuna meningocòccia del grup B (Bexsero®)?

Bexsero® és una vacuna meningocòccia del grup B que està indicada per a la immunització activa de les persones a partir de 2 mesos d'edat enfront la malaltia meningocòccia invasiva causada per Neisseria meningitis grup B.

 

Quina és la situación actual del seu subministrament?

Glaxo Smith Kline S.A. (GSK), laboratori fabricant de l’única vacuna actualment disponible a Espanya enfront el meningococ B, Bexsero®, ha confirmat que a partir d'avui, 27 de març de 2017, es normalitza el ritme de distribució de la vacuna a Espanya i que la quantitat de subministrament mensual serà semblant a la dels últims mesos de 2016.

Segueix essent intenció del laboratori disposar al 2017 d'un número de dosis com a mínim equivalent a les de l'any passat, per Espanya.


Quina és la pauta de vacunació de la Bexsero®?

Podeu consultar la fitxa tècnica de la vacuna Bexsero® aquí: fitxa técnica

 

Bexsero1

 

Què passa si ja he subministrat una dosi i no m’arriba la següent?

Les dosis ja administrades són sempre vàlides si es respecta l'interval mínim indicat a la taula 1. Per tant, no és precís reiniciar mai la pauta. Tot i això, fins que no es completi l'esquema de vacunació, la protecció adquirida no serà l'adequada.

En cas que ja s’hagi començat la vacunació, pots consultar les dosis que et falten administrar a la taula 2. Per exemple, si el meu nadó actualment té 9 mesos i tan sols porta 1 dosi de vacuna que se li va administrar als 5 mesos, estaria en el supòsit de 6-11 mesos d’edat actual i 1 dosi prèvia abans dels 6 mesos, de forma que em faltaria subministrar-li 2 dosis + 1 dosi de reforç.

Bexsero

Font: web Associació Espanyola de Pediatria http://vacunasaep.org/documentos/manual/cap-30#12.4


Davant qualsevol dubte, consulteu al vostre farmacèutic.

 Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí