Èxit de participació a la jornada del COFT sobre consell farmacèutic, formació i Grups de Treball

[27-02-2017]
 • En el marc de la jornada, es va presentar el calendari formatiu del COFT per al 2017 on destaca l’ampli ventall de cursos, conferències i jornades de diferents temàtiques programats per al llarg de l’any
 • Es va concloure l’acte amb l’agraïment als 57 membres dels Grups de Treball del COFT per la seva altruista i desinteressada aportació treballant per la formació i la potenciació del prestigi de la professió farmacéutica
 • Tarragona, 27 de febrer del 2017

  El passat dijous 23 de febrer, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) va oferir la conferència “Tant saps, tant vals” a càrrec de la Dra. Marián García, reconeguda farmacèutica i bloguera. En aquesta xerrada, que va tindre lloc a les 20.30 hores a la sala d’actes del COFT (Carrer Enric d’Ossó, 1), els participants van descobrir les claus perquè el farmacèutic vagi sempre un pas per endavant en la difícil tasca d’aconsellar als pacients més informats de la història.

  Tant tens, tant vals. 400 anys després, ha arribat el moment de donar la volta a aquesta clàssica frase de Sancho Panza al Quixot. Avui en dia vivim en l’era del coneixement i de la informació. No importa tant allò que tens, sinó allò que saps. I mentre molts veuen al totpoderós Dr. Google com una amenaça, la millor jugada és conèixer les seves armes per poder atacar-lo des de dins”, exposa García.

  Marián García és Doctora en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid, grau en Nutrició Humana i Dietètica i diplomada en Òptica i Optometria. Manxega d’origen, va començar sent farmacèutica rural d’un poble de 500 habitants per acabar exercint en una oficina de farmàcia de Madrid on actualment compagina aquesta feina amb la docència a la Universitat Isabel I de Castella i amb la seva faceta més “mediàtica” participant en programes de ràdio i televisió. També és l’autora del llibre El paciente impaciente.

  A més, té molta presència al món on-line amb el seu bloc “Boticaria García” (boticariagarcia.com) i el seu compte de twitter @boticariagarcia, on dóna consells divertits de salut, nutrició i altres.

  Nou calendari d’activitats formatives 2017

  Un cop finalitzada la ponència de la Dra. Marián García, el COFT va presentar el calendari d’activitats formatives per al 2017. “Al COFT continuem apostant fort per la formació, eina fonamental i imprescindible per fer-nos capaços de continuar progressant”, afirma Joaquim Nolla, president del COFT.

  Entre les activitats destaquen cursos sobre temàtiques diverses com: Olis essencials per a la salut de la dona, la 8a edició del curs en SPD, Medicaments complexos, Bones pràctiques en dispensació i facturació i la 9a edició del curs Reciclatge en farmacologia.

  Aquest calendari també inclou diferents conferències a càrrec d’experts en matèries com l’Alzheimer, la microbiota intestinal i immunitat. aromateràpia científica, patologia ocular, sòl pèlvic i salut íntima femenina, entre moltes d’altres; així com jornades, taules rodones i les habituals estades formatives al Laboratori clínic Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

  Èlia Esteve, Vocal de Docència del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona afirmava que “per al COFT és molt important oferir un complet programa formatiu perquè el professional farmacèutic pugui actualitzar-se i ampliar els seus coneixements constantment, ja que el futur de la nostra professió és l’especialització i els serveis que podem oferir des de la oficina de farmàcia sempre amb la preparació adient”. A més, Esteve donava pas a la presentació del calendari formatiu manifestant que “enguany ens trobem realment satisfets tant per les activitats formatives que hem preparat per aquest 2017, així com per l’alta participació i interacció tant als cursos com conferències que hem realitzat durant aquests dos primers mesos de l’any”.

  Acte de reconeixement als membres dels Grups de Treball del COFT

  Tot seguit, es va fer el reconeixement als membres dels Grups de Treball (GdT) del COFT, un total de 57 persones (dels quals 13 s’han incorporat enguany), per la seva altruista i desinteressada aportació treballant per la formació i, en conseqüència, la potenciació del prestigi de la professió farmacèutica.

  Així doncs, es va agrair la feina feta als grups que han estat actius al llarg del 2016, alguns dels quals segueixen treballant: Cessació tabàquica, Nutrició a l’escola, Atenció Farmacèutica en pacients amb Hepatitis C Crònica amb triple teràpia i Farmacèutics formadors en Seguretat Alimentària; i es va donar la benvinguda als nous grups creats aquest any: Atenció Farmacèutica al pacient extern hospitalari, Protocols d’Actuació en Dermofarmàcia i Farmacèutics formadors en Drogues d’abús.

  Per acabar la jornada, es va presentar un pòster amb els Resultats dels Grups de Treball del COFT en els més de 10 anys d’història.       

  COFT                                                                                       

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere.

     Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí