Més d’una vuitantena de farmacèutics convidats a la trobada de Grups de Treball del COFT

[05-07-2018]
  • Es va agrair als membres actuals la seva altruista i desinteressada aportació treballant per la formació i la potenciació del prestigi de la professió farmacèutica
  • Atenció Farmacèutica al pacient extern hospitalari, Protocols d’Actuació en Dermofarmàcia, Farmacèutics formadors en Drogues d’abús, Fàrmacs perillosos i Lactància materna: formació, promoció i suport des de la farmàcia, són alguns dels GdT actualment actius

Aquest dimecres 4 de juliol, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) va organitzar una trobada d’agraïment i benvinguda als membres del Grups de Treball (GdT) del COFT per la seva altruista i desinteressada aportació treballant per la formació i, en conseqüència, la potenciació del prestigi de la professió farmacèutica.

Un total de 85 farmacèutics de la província de Tarragona, un 10% dels col·legiats, van ser convidats a aquest sopar que va tenir lloc a l’Origen, el restaurant situat a la mateixa la seu del COFT a Tarragona, on també es va donar la benvinguda als nous membres que entren a formar part dels diferents GdT.

Així doncs, es va agrair la feina feta als grups que han estat actius i de nova creació al 2017: Cessació tabàquica, Nutrició a l’escola, Atenció Farmacèutica al pacient hospitalari extern, Farmacèutics formadors en Seguretat Alimentària, Protocols d’Actuació en Dermofarmàcia, Prevenció de drogues des de la Farmacia Comunitària, Lactància materna:formació, promoció i suport des de la farmàcia, Fàrmacs perillosos i Coordinació Farmacia Comunitària - Farmàcia Atenció Primària: Xarxa Santa Tecla.

Els Grups de Treball, com el seu nom indica, estan formats per grups de farmacèutics col·legiats que estudien i tracten diferents temàtiques entorn a la salut i de la professió farmacèutica. Els GdT estan integrats per farmacèutics de tots els àmbits professionals: oficina de farmàcia, laboratori, distribució, hospital, etc. La finalitat d’aquests grups va des de realitzar estudis d’investigació i elaborar protocols d’actuació farmacèutica, fins a la difusió d’informació relacionada amb la prevenció de malalties i administració de medicaments i ensenyament d’hàbits saludables.

Com exposa el president del COFT, Joaquim Nolla, “els Grups de Treball són un dels actius més importants, potser el més important per al nostre col·legi. Realitzen un treball molt valuós tant pel que ens aporta com a professionals, tot el material queda a disposició del col·lectiu i per tant el podem utilitzar sigui quin sigui el nostre àmbit professional d’actuació, com pel que ens aporta com exemple de generositat, treballant de manera desinteressada per a la professió”.

D’altra banda, els membres dels GdT coincideixen en manifestar que formar part d’aquesta iniciativa els aporta “creixement personal i professional, satisfacció i reconeixement, nous coneixements, seguretat per treballar millor, relacions interprofessionals, interacció amb el COFT, així com aprendre a fer comunicacions científiques, a treballar en equip, a protocolitzar la manera de treballar, a compartir recursos, etc.”.

COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

Per a més informació:

Gabinet de Comunicació COFT

Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

Tina Rubio

Font: COFT


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí