Alletafarma: punts de suport a la lactancia materna

Alletafarma

 

L'actual llei d'ordenació farmacèutica garanteix que el 99% de la població té una farmàcia en la seva localitat, convertint-se així en l'establiment sanitari més proper al pacient gràcies a la seva accessibilitat i disponibilitat.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància materna (LM) com a alimentació exclusiva durant els sis primers mesos de vida, per aconseguir un creixement, un desenvolupament i una salut òptima dels lactants.
Per tant, el farmacèutic comunitari es troba diàriament davant els dubtes i el desconeixement de moltes mares lactants que acudeixen a la seva farmàcia a demanar consell.

Sensibilitzats  per aquesta qüestió, al 2017, un grup de farmacèutics, amb la col·laboració del COFT, vam crear un grup de treball amb la finalitat de promocionar i protegir la LM des de la farmàcia comunitària.

Des de llavors, entre d’altres tasques i sempre en col·laboració amb altres professionals sanitaris especialistes com pediatres i llevadores, d’una banda, han elaborat fitxes de suport per a lactants i el seu entorn, així com per farmacèutics, en relació a diferents situacions molt freqüents durant la LM com l’agafament al pit o les mastitis, entre d’altres.

D’altra banda, al 2018, s’ha realitzat un curs teòric i pràctic, en què diversos farmacèutics s’han format amb la finalitat d’aconseguir l’objectiu de l’OMS, UNICEF l’AEPED d’incrementar i promocionar la lactància materna amb accions des de l’àmbit de la farmàcia. D'aquesta manera, les farmàcies amb un farmacèutic format, han obtingut un distintiu emès pel COFT i ja són punts de referència en relació a l'Alletament matern, tant per la població com pels ASSIRs (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva).


LLISTAT FARMÀCIES ALLETAFARMA

 


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí