El COFT actualitzarà coneixements sobre el Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat

[05-03-2019]
 • La conferència “Comprendre el TDAH i el seu comportament” tindrà lloc aquest dijous 7 de març i anirà a càrrec de la neuropediatra, María José Mas
 • En el marc de la jornada, també es durà a terme la presentació del calendari formatiu del COFT per al 2019 i l’acte d’agraïment als membres dels Grups de Treball
 • Tarragona, 4 de març de 2019

  Aquest dijous 7 de març, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) oferirà la conferència “Comprendre el TDAH i el seu comportament”, a les 20.30 hores a la seva sala d’actes a Tarragona (Carrer Enric d’Ossó, 1).

  Com manifesta Joaquim Nolla, president del COFT, “amb aquesta sessió es pretén actualitzar els coneixements sobre el Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, el trastorn del neurodesenvolupament més freqüent, ja que afecta gairebé el 8% de la població infantil. Per això, s'exposarà l'estat actual de l'evidència mèdica sobre les indicacions terapèutiques i els tractaments farmacològics i no farmacològics indicats”. En aquesta línia, es tractarà el neurodesenvolupament i les seves etapes, els trastorns d’aquest i del TDAH, així com les causes i el diagnòstic.

  La ponència, gratuïta amb inscripció prèvia, anirà a càrrec de la Dra. María José Mas, especialista en Pediatria i Neuropediatria. Impulsora de la Neuropediatria a la província de Tarragona, ha creat, desenvolupat i consolidat les consultes de Neuropediatria als Hospitals Joan XXIII de Tarragona, Pius de Valls, i a l'Hospital de Sant Pau Santa Tecla, on treballa actualment com a coordinadora de la Unitat de Neuropediatria de tota la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. El 2012 crea el blog "Neuronas en Crecimiento”, dirigit a professionals de la salut i al públic general dedicat a la neuropediatria i al neurodesenvolupament, guardonat amb el premi Bitácoras 2016 al millor blog de salut en castellà. El 2018 publica el seu primer llibre “La aventura de tu cerebro”, un text de divulgació sobre el neurodesenvolupament des de la cèl·lula al cervell de l'adult.

  Maria Jose

  Nou calendari d’activitats formatives 2019

  Un cop finalitzada la ponència de la Dra. María José Mas, el COFT presentarà el calendari d’activitats formatives per al 2019. “Al COFT continuem apostant fort per la formació, eina fonamental i imprescindible per fer-nos capaços de continuar progressant”, afirma Nolla.

  Acte de reconeixement als membres dels Grups de Treball del COFT

  Tot seguit, es farà el reconeixement als membres dels Grups de Treball (GdT) del COFT per la seva altruista i desinteressada aportació treballant per la formació i, en conseqüència, la potenciació del prestigi de la professió farmacèutica.

  Així doncs, es reconeixerà als grups que han estat actius i de nova creació el 2018: Atenció Farmacèutica al pacient hospitalari extern, Cessació tabàquica, Coordinació Farmàcia Comunitària - Farmàcia Atenció Primària Xarxa Santa Tecla, Fàrmacs perillosos, Lactància materna, Nutrició a l’escola, Prevenció de drogues des de la Farmàcia Comunitària, Protocols d’Actuació en Dermofarmàcia i Protocols de Fitoteràpia.

  GDT

  “Es tracta d'una jornada que té unes connotacions especials per al nostre col·lectiu atès que en ella es dóna relleu a un dels objectius més importants per a nosaltres, la potenciació de la formació continuada dels professionals farmacèutics i la valuosa i imprescindible implicació dels companys que desinteressadament ens aporten el seu treball ajudant-nos a assolir aquesta fita i dels que n'estem molt orgullosos; els Grups de Treball del COFT, dels que actualment ja en formen part més del 10% dels col·legiats”, conclou el president del COFT.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere  Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí