El COFT presenta les principals formacions per aquest 2019

[11-03-2019]
 • Medicaments biològics, interaccions entre la lactància materna i els medicaments, reciclatge en farmacologia, al·lèrgia ocular i ull sec, actualització en vacunes i la farmaciola del viatger... són algunes de les temàtiques que es tractaran a les diverses conferències i cursos que s’han preparat
 • El calendari formatiu es va presentar en el marc de la jornada d’agraïment als Grups de Treball del COFT que també va acollir la conferència “Comprendre el TDAH i el seu comportament”, a càrrec de la neuropediatra María José Mas
 • Tarragona, 11 de març de 2019

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha preparat un complet programa de cursos on-line i presencials, conferències i jornades per a aquest 2019. Medicaments biològics, interaccions entre la lactància materna i els medicaments, reciclatge en farmacologia, al·lèrgia ocular i ull sec, actualització en vacunes i la farmaciola del viatger, olis essencials, alletament matern, dermofarmàcia, bones pràctiques en dispensació i facturació o la gestió excel·lent de l’oficina de farmàcia, són algunes de les temàtiques que es tractaran a les diferents sessions previstes.

  1 

  “A més, enguany hem preparat una completa oferta educativa sobre la salut adreçada a la població que inclou diferents tallers i xerrades sobre prevenció de drogues per a famílies, nutrició, fotoprotecció o cessació tabàquica, entre altres”, exposa Èlia Esteve, Vocal de Promoció i Docència del COFT.

  El calendari formatiu es va presentar en el marc de la jornada d’agraïment als Grups de Treball del COFT que va tenir lloc aquest dijous 7 de març a la seu del COFT a Tarragona i que també va acollir la conferència “Comprendre el TDAH i el seu comportament”, a càrrec de la neuropediatra María José Mas.

  Amb aquesta sessió s’ha pretès actualitzar els coneixements sobre el Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, el trastorn del neurodesenvolupament més freqüent, ja que afecta gairebé el 8% de la població infantil. Per això, es va exposar l'estat actual de l'evidència mèdica sobre les indicacions terapèutiques i els tractaments farmacològics i no farmacològics indicats; així com es va tractar el neurodesenvolupament i les seves etapes, els trastorns d’aquest i del TDAH, les causes i el diagnòstic.

  Acte de reconeixement als membres dels Grups de Treball del COFT

  La jornada va concloure amb l’agraïment als membres dels Grups de Treball (GdT) del COFT per la seva altruista i desinteressada aportació treballant per la formació i,en conseqüència, la potenciació del prestigi de la professió farmacèutica.

  Així doncs, es va reconèixer als grups que han estat actius i de nova creació el 2018: Atenció Farmacèutica al pacient hospitalari extern, Cessació tabàquica, Coordinació Farmàcia Comunitària - Farmàcia Atenció Primària Xarxa Santa Tecla, Fàrmacs perillosos, Lactància materna, Nutrició a l’escola, Prevenció de drogues des de la Farmàcia Comunitària, Protocols d’Actuació en Dermofarmàcia i Protocols de Fitoteràpia.

  2

  “Es tracta d'una jornada que té unes connotacions especials per al nostre col·lectiu atès que en ella es dóna relleu a un dels objectius més importants per a nosaltres, la potenciació de la formació continuada dels professionals farmacèutics i la valuosa i imprescindible implicació dels companys que desinteressadament ens aporten el seu treball ajudant-nos a assolir aquesta fita i dels que n'estem molt orgullosos; els Grups de Treball del COFT, dels que actualment ja en formen part més del 10% dels col·legiats”, concloia el president del COFT.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència,homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere

     Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí