El COFT posa en valor la formació en seguretat alimentària com a ‘garantia de salut pels consumidors’

[13-06-2019]
 • Aquest dijous ha organitzat un curs a la seu de l’entitat per obtenir el certificat de manipulador d’aliments
 • L’impartiran farmacèutics del Grup de Treball del COFT, formadors en seguretat alimentària
 • Tarragona, 11 de juny de 2019

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) realitzarà aquest dijous, dia 13 de juny, un curs per obtenir el certificat de manipulador d’aliments. Serà una sessió de quatre hores lectives que impartiran els farmacèutics del Grup de Treball del COFT, formadors en seguretat alimentària.

  El curs es dirigeix a les persones que treballen al sector de l'alimentació i que encara no tenen el certificat de manipulador d'aliments, i també a interessats en buscar feina que vulguin treballar en dit sector, amb coneixements demostrats i les màximes garanties d'higiene, control i salubritat.

  Segons el president del COFT, Joaquim Nolla, “considerem que és important que els treballadors acreditin la formació necessària per manipular els aliments de forma segura fora de l’àmbit domèstic, tant perquè minimitzem els riscos per a la salut dels consumidors, com per a la preservació de les característiques organolèptiques dels aliments”.

  El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona diu que “sabem que les empreses alimentàries han de tenir els seus treballadors formats i que ho puguin acreditar i demostrar”, però “també els restaurants i bars, menjadors de col·legis i residències, hospitals i establiments d’alimentació on es comercialitzen aliments envasats i frescos”, ha assenyalat.

  La manera com es pot acreditar és mitjançant un document que certifiqui la formació, com el que emetrà, precisament, el COFT a les persones que assisteixin al curs i superin un test específic.

  El Col·legi de Farmacèutics es troba cada cop més a prop de la societat i vol implicar-se més activament en el terreny de la salut dels consumidors i en l’àmbit de la innocuïtat dels aliments. I que aquesta innocuïtat “sigui considerada un objectiu bàsic en totes les etapes de la cadena alimentària: des de la producció, fins a la collita, el processament, l’emmagatzematge, la distribució, la preparació i el consum”, ha argumentat Èlia Esteve, coordinadora dels Grups de Treball del COFT.

  Cal recordar que el passat 7 de juny es va celebrar el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, una efemèride que es commemorarà cada any. Pel Col·legi de Farmacèutics, tenir en consideració aquesta data implica “haver adquirit la consciència necessària respecte a la importància del menjar pels éssers humans”, perquè “alimentar-se és una necessitat fisiològica bàsica, sense menjar no sobreviuríem”, manifestava Esteve.

  Els perills que poden ser transmesos a través dels aliments poden tenir naturalesa microbiològica, química o física i, amb freqüència són invisibles a simple vista. Per exemple, podríem parlar de bacteris, virus o residus de pesticides, entre d'altres.

  Finalment, segons ha puntualitzat el president del COFT “estem en el camí correcte per promoure la conscienciació i inspirar accions per aconseguir aliments més segurs”.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualtiat aglutina un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Teresa Clavé. teresa@garamond.biz - Tel. 977 24 21 28

  Cristina Joanpere

     Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí