El COFT i l'ICAT inauguren el Més + solidari amb una jornada de donació de sang i una exposició per la igualtat

[11-12-2019]
 • El “Mes + solidari” arrenca amb la tradicional jornada de donació de sang que se celebrarà aquest dijous, 12 de desembre, de 10 a 13 h al vestíbul de la seu del COFT i de l’ICAT
 • La mostra fotogràfica “Iguals en drets. Advocacia per la Igualtat” es podrà visitar des d’aquest dijous fins al 14 de gener a la Rambla President Lluís Companys de Tarragona
 • Tarragona, 9 de desembre de 2019

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) i l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT) donen la benvinguda a una nova edició del “Mes + solidari”, una iniciativa que té com a objectiu reforçar els valors solidaris en el marc de les festes nadalenques i donar veu a diverses entitats de caràcter assistencial i ONGs del territori.

  Enguany, la tradicional jornada de donació de sang, inclosa en els actes de la Diada Col·legial del COFT –que se celebrarà oficialment aquest divendres, 13 de desembre, amb la 21a Nit del Col·legiat–, donarà el tret de sortida aquest dijous, 12 de desembre, al mes de la solidaritat. En aquest sentit, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits (BST) i l’ICAT, la jornada transcorrerà sota el lema “Fes un regal d’amic invisible, vine a donar sang”. El vestíbul de la seu del COFT i de l’ICAT (Carrer Enric d’Ossó, 1) serà l’espai habilitat perquè totes aquelles persones que ho desitgin puguin fer la seva donació de sang. La iniciativa, oberta a tota la població, es realitzarà de 10 h a 13 h i inclourà un esmorzar especial per a aquelles persones que hagin fet la seva aportació.

  El President del COFT, Joaquim Nolla, ha destacat que “amb aquesta jornada, a més de conscienciar a la població de la importància de donar sang, es vol contribuir a l’increment de les recaptacions setmanes prèvies al Nadal, quan la donació baixa un 25% a causa del canvi d’hàbits de la població en aquesta època”. Per tal de cobrir les necessitats i garantir que tothom tingui sang quan en necessita, cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya: per a intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments, accidents greus, etc. Les persones entre 18 i 70 anys i que pesin 50 quilos o més poden donar sang. No cal estar en dejú.

  Foto

  Exposició “Iguals en drets. Advocacia per la Igualtat”

  En paral·lel a la jornada de donació de sang, el COFT i l’ICAT inauguraran a les 12 h d’aquest dijous a l’exterior de la seu d’ambdues institucions l’exposició fotogràfica “Iguals en drets. Advocacia per la Igualtat”, organitzada conjuntament amb el Consejo General de la Abogacía Española i la Fundación Abogacía.

  A través de la mirada de 30 fotoperiodistes, 15 homes i 15 dones, les imatges denuncien les desigualtats existents en els diferents àmbits de la societat alhora que aposten per una igualtat real. En aquest sentit, cadascuna de les fotografíes exposades inclou un breu text de l’autor amb la seva denúncia o proposta d’actuació. En paraules del degà de l’ICAT, Manel Albiac, “aquesta exposició vol cridar l’atenció de les diferents tipologies de desigualtats que tenim a la nostra societat mitjançant aquests treballs artístics de gran valor”. Unes desigualtats que, segons Albiac, “les advocades i advocats estem compromesos a aportar el nostre gra de sorra per anar-les corregint, ja que aquesta és una de les funcions socials i dels compromisos de la nostra professió”.

  Foto

  La mostra, que estarà instal·lada a la Rambla President Lluís Companys i oberta al públic, recull imatges que presenten situacions molt diverses i que tracten qüestions com l’educació, el treball i el gènere, entre d’altres. Les persones interessades a veure aquesta exposició fotogràfica ho podran fer fins al 14 de gener.

     Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
  Aceptar tot. OK Més informació aquí