Els farmacèutics de la demarcació aposten per una formació contínua sobre els avenços en farmacologia

[24-01-2020]
 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha celebrat aquest dimecres la realització de 10 edicions del curs "Reciclatge en Farmacologia" en un acte commemoratiu que ha reunit prop d’una cinquantena de professionals farmacèutics
 • Aquesta formació ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB)
 • Tarragona, 23 de gener de 2020

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) segueix amb la seva aposta per la formació continuada dels col·legiats. Així, aquest dimecres, 22 de gener, ha celebrat la realització de 10 edicions del curs "Reciclatge en Farmacologia", organitzat conjuntament amb els professors del Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Farmacèutica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB). Es tracta d’un programa dirigit a ampliar els coneixements farmacològics i terapèutics dels col·legiats prenent com a base els últims avenços en diverses matèries clau per a la professió farmacèutica. Algunes de les temàtiques tractades en la seva última edició han estat el tractament de l’obesitat, l’asma, el restrenyiment, la depressió, les interaccions entre aliment-medicament, entre d’altres.

  Foto

  Aquest curs, actualment de format biennal, va néixer fa quinze anys, el 2005, de la necessitat dels col·legiats d’estar constantment actualitzats sobre les millores en l’àmbit de la farmacologia. L’objectiu és fer que cada cop més el concepte d’atenció farmacèutica es vegi fonamentat en els corresponents principis científics. Així, en paraules de la Vocal de Promoció i Docència del COFT, Èlia Esteve, “a través d’aquest tipus de formacions s’aborda la base d’un bon consell farmacèutic per tal que els col·legiats puguin oferir en la seva labor diària el millor servei com a agents de salut propers a la població”.

  La desena i última edició del curs, que va iniciar-se el passat mes d’octubre i va finalitzar al desembre, s’ha realitzat de forma on-line a través del Campus Virtual del COFT. D’aquesta manera i després de cinc edicions utilitzant aquest mètode, es facilita l’accés a la formació a tots els professionals sanitaris interessats gràcies a la seva flexibilitat i comoditat.

  Per tal de commemorar la realització d’aquestes 10 edicions del curs, la seu del COFT ha estat l’escenari que ha acollit aquest dimecres de 14.30 a 16 h un taller pràctic i interactiu sobre l’actualització terapèutica i farmacològica dels analgèsics i el dolor. L’activitat ha reunit prop d’una cinquantena de professionals farmacèutics, que han estat alumnes en una o diverses edicions que s’han dut a terme en els darrers quinze anys. La sessió ha anat a càrrec del Dr. Jordi Camarasa, Catedràtic de Farmacologia i Degà de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.

  Durant l’acte s’han tractat temes com els diferents fàrmacs analgèsics, el consell terapèutic sobre els efectes adversos i els raonaments per evitar l’automedicació, els problemes de canvis de dosi i associacions, els riscos i beneficis de la seva administració, entre d’altres. L’objectiu de tot plegat, ha estat obtenir les claus per actuar de manera responsable i professional en la recomanació i dispensació d’aquest grup de fàrmacs.

  Foto

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutina un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables, portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Aida Paredes. aida@garamond.biz - Tel. 977 24 21 28

  Cristina Joanpere  Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
  Aceptar tot. OK Més informació aquí