[POSPOSAT] El COFT profunditza en les estratègies terapèutiques actuals sobre les principals malalties reumatològiques

[03-03-2020]

Es posposa la jornada de formació i la conferencia del Dr. Joan Miquel Nolla.

 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) acollirà aquest dijous, 5 de març, la conferència “Teràpia farmacològica en reumatologia. Realitat actual i perspectives de futur”, que anirà a càrrec del reconegut reumatòleg, Joan Miquel Nolla
 • La sessió es completarà amb la presentació del calendari formatiu del COFT per aquest 2020 i l’acte de reconeixement als membres dels Grups de Treball (GdT)
 • Tarragona, 2 de març de 2020

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha organitzat una jornada on la formació i l’actualització dels coneixements en matèria de salut són els protagonistes. Aquest dijous, 5 de març, a les 20.30 h la institució oferirà la conferència “Teràpia farmacològica en reumatologia. Realitat actual i perspectives de futur”, que anirà a càrrec del reconegut reumatòleg, Joan Miquel Nolla.

  La ponència, gratuïta amb inscripció prèvia, té com a principals objectius realitzar una aproximació als fàrmacs disponibles i a les estratègies terapèutiques actuals en les principals malalties reumatològiques – malalties autoimmunitàries sistèmiques, espondiloartritis, osteoporosi i artrosi–; repassar els medicaments en fase d’investigació; i analitzar les sinergies que es deriven de la col·laboració multidisciplinària en la presa de decisions terapèutiques, tant en l’àmbit hospitalari com en l’extrahospitalari.

  Cal tenir present que aquestes malalties són el principal problema de salut crònic de la ciutadania i afecten en la qualitat de vida dels qui les pateixen. Tot i això, el Dr. Joan Miquel Nolla recorda que “aquestes segueixen sent en gran part desconegudes i, per això, és molt important incidir en la seva investigació i la realització d’estudis que ajudin a mostrar la imensió d’aquestes malalties i millorar la seva atenció”. Així, entre les xifres més destacades del recent estudi finalitzat per la Sociedad Española de Reumatología (SER), l’EPISER (2016), s’estima que més de 4 milions de persones a Espanya pateixen artrosi lumbar; 880.000 tenen gota; i gairebé 300.000, artritis reumatoide; entre d’altres.

  El Dr. Joan Miquel Nolla és Cap del Servei de Reumatologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Vicedegà acadèmic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB) i President de la Societat Catalana de Reumatologia (SCR). Alhora, és Coordinador de la Subcomissió de Grau i Màster de la Sociedad Española de Reumatología (SER).

  Nou calendari d’activitats formatives 2020

  Després de la conferència del Dr. Joan Miquel Nolla, la Vocal de Docència del COFT, Èlia Esteve, presentarà el calendari d’accions formatives programades per aquest 2020 i dirigides als col·legiats i col·laboradors del COFT.

  Reconeixement als membres dels Grups de Treball

  L’acte finalitzarà amb un homenatge als membres dels Grups de Treball del COFT que treballen en la investigació de diferents àrees de manera altruista i desinteressada. En aquest sentit, s’esforcen per facilitar una actualització de coneixements en l’àmbit de la professió farmacèutica que permeti al col·lectiu gaudir d’una formació continuada.

  El President del COFT, Joaquim Nolla, recorda que “es tracta d’un esdeveniment molt especial per a tots els membres del Col·legi atès que es posa de manifest el treball realitzat pels Grups de Treball, disponible per a tot el col·lectiu, i el qual repercuteix en la potenciació del prestigi de la professió farmacèutica”.

  En aquest sentit, es procedirà al reconeixement dels 10 grups que han estat actius durant el 2019: Cessació tabàquica, Coordinació Farmàcia Comunitària - Farmàcia Atenció Primària Xarxa Santa Tecla, Fàrmacs perillosos, Lactància materna, Nutrició comunitària, Prevenció de Drogues des de la Farmàcia Comunitària, Protocols d’Actuació en Dermofarmàcia, Protocols de Fitoteràpia, Prevenció d’Infeccions de Transmissió Sexual i Atenció Farmacèutica al pacient extern hospitalari. Alhora, també es donarà la benvinguda al Grup de Treball Al·lèrgies i Intoleràncies Alimentàries, integrat actualment per 10 membres i creat a finals de 2019.

  Els Grups de Treball estan formats per farmacèutics col·legiats que estudien i tracten diferents temàtiques entorn a la salut i a la professió farmacèutica. Els GdT estan integrats per farmacèutics de tots els àmbits professionals: oficina de farmàcia, laboratori, distribució, hospital, etc. La finalitat d’aquests grups va des de realitzar estudis d’investigació i elaborar protocols d’actuació farmacèutica, fins a la difusió d’informació relacionada amb la prevenció de malalties i administració de medicaments i ensenyament d’hàbits saludables. Cal destacar que actualment, més del 10% de col·legiats formen part d’aquests Grups de Treball.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutina un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables, portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Aida Paredes. aida@garamond.biz - Tel. 977 24 21 28

  Cristina Joanpere  Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
  Aceptar tot. OK Més informació aquí